Grattis på 3 årsdagen Star Wars-kullen!

Fr. v. Inedmas Light Of O'Såfina, SE UCH Inedmas Darth Vader, Inedmas Princess Leia & Inedmas Luke Skywalker

13 oktober 2019

Wow! Det har varit en underbar helg i Timrå / Sundsvall, dubbla utställningar arrangerade av både Svenska Spets och Urhundsklubben samt Västernorrlands Kennelklubb. Innan jag skriver resultaten vill jag verkligen ge en stor tumme upp till Carina Lundgren och resten av de hårt arbetande funktionärerna som gjorde SSUK utställningen så härlig för alla utställare, domare och ringsekreterare.

Domare på lördagen var Marianne Holmli, Norge!

Tim och jag hade anmält tre av våra hundar och alla presterade så bra! Först ut var vår Kleinspitz, Stand Ups Blozzom "Tuss", hon vann bästa tik och fick sin krönande CERT som gjorde henne till Svensk Utställningschampion och hon avslutade dagen med att bli Bäst i Rasen!
Tuss är uppfödd av Gurli Sandberg och tidigare ägd och älskad av Pernilla Marberg!

Sedan så var det dags för lilla Saga, Sweet Story A Rose In Moonlight, att göra sin debut! Hon var den bästa tikvalp! Saga är uppfödd av Leen Pauwels! Grattis till Natalie Hagman och uppfödaren Kattis Svensson som vann Bästa valp samt BIS-3 valp med Angemin'z Timon! Tim visade CH Inedmas Darth Vader “Dart” som vann öppen klassen med CK!
Jag fick också visa vår kära vän Stina Erikssons, CH Lapintähti Äxönhero, han var andra bästa hane efter Julie Henriksson och MultiCH & W Filip Am Jungfernbach som var BIR! Grattis till dig såväl som till Yvonne Sjödin som tog BIM & CERT på Dagsljus Miss Secret Agent och till Josefin Källman som fick CERT på Tväråstugans Milton!

Domare på söndagen var Johan Andersson. 

Som vanligt visade Tim Dart (SE UCH Inedmas Darth Vader) han var tvåa i öppen klassen med CK, grattis till Kattis Svensson och Angemin'z Magic Dream som vann den öppna klassen!

Jag fick återigen visa vår kära vän Stina Erikssons hane, CH Lapintähti Äxönhero, han var även idag andra bästa hane efter Julie Henriksson och MultiCH & W Filip Am Jungfernbach! Grattis till BIR, också grattis till Sirpa Hänninen som fick båda CERTEN samt BIM på Sirbendur Destination!

Nyblivna championen SE UCH Stand Ups Blozzom vann den öppen klassen med Excellent.

Tack så mycket till domarna för att ni såg kvaliteten på våra hundar och var så snälla och milda och ett stort tack till alla våra vänner för en härlig helg med skratt och jubel!

14 september 2019

Denna dag är väldigt speciell, inte bara för mig & Tim utan även för Inedmas kennel. Idag i Gimo under den nationella hundutställningen arrangerad av Uppsala Läns Kennelklubb så mottog Inedmas Darth Vader "Dart" sitt sista CERT vilket gjorde honom till Svensk Utställningschampion! 

Detta är vår första egenuppfödda champion under Inedmas prefixen vilket gjorde resultaten extra roliga! Vi hade även med oss Stand Ups Blozzom "Tuss", även hon "jagar" det sista CERTET för att få sitt championat, tyvärr föll hon inte domaren helt i smaken denna gången. Domare var för dagen Charlotta Mellin, detta var första gången hon dömde raserna. 

Grattis även till Berit & Gunnar Gustavsson, Caxtons kennel som tog BIR med SE UCH Caxtons Lovely Lora som även är ett kusinbarn till Dart! 

10 augusti 2019

Det har varit en härlig men regnig dag på den nationella hundutställningen i Askersund! Dagens domare var alltid glad domaren, Lisa Molin!
Tim och jag hade anmält tre av våra hundar och alla presterade så bra!
Tim visade Inedmas Darth Vader “Dart” som började med att vinna öppen klassen med CK och senare avancerade genom att vinna bästa hane med sitt andra CERT! En extra gratulation till Christoffer Kytler och SE UCH Stand Ups Peeping Tom som blev tredje bästa hane!

Jag visade Inedmas Light Of O’Såfina “Grace”, även hon gick i öppen klass, hon placerades på andra plats med CK och senare avancerade hon också genom att gå som andra bästa tik med Reserv CERT! Tim och Dart vann sedan BIR! Grattis till Sofia Nordvall, kennel Moon Rocks för att du fick BIM!
Jag är så stolt över Tim som återigen visar vilken bra handler han blivit!

Sedan hade vi Kleinspitz, Stand Ups Blozzom "Tuss" var bästa tik med sitt andra CERT! Grattis till Grete Løkke för att du fick BIR! Tack så mycket till domaren Lisa Molin för att du såg kvaliteten på våra hundar och var så snäll och mild och ett stort tack till alla våra vänner för att heja på oss och naturligtvis till Pernilla Marberg för att ha tagit BIR & BIM bilden på Kleinspitz och varit det bästa sällskapet idag!

7 juli 2019

Det har varit en härlig dag på den nationella hundutställningen i Alfta! Domare för dagen var den härliga domaren Lisa Molin.
Tim och jag hade anmält tre av våra hundar och alla presterade så bra! Först av våra hundar var vår Kleinspitz, Stand Ups Blozzom “Tuss” som var andra bästa tik med Reserv CERT! Grattis till Anders Jonsson, Kennel Manzamas till att ha fått både BIR och BIM till sin kennel!

Sedan hade vi Mittel, Tim visade Inedmas Darth Vader “Dart” som började med att vinna unghundsklassen med CK och senare avancerade genom att vinna bästa hane med sitt första CERT! Jag visade Inedmas Light Of O’Såfina “Grace”, även hon gick i unghundklass men för tikar. Hon vann denna med CK och senare avancerade hon också genom att vinna bästa tik med sitt andra CERT! Jag är ännu mållös...

Så våra två ungdomar fick tävla mot varandra i Bäst I Rasen, där Grace och jag såg oss själva besegrade av Tim och Dart som blev BIR! Jag är så stolt över våra unghundar och särskilt Tim som har blivit en sådan bra handler! Tack så mycket till domaren Lisa Molin för att du såg kvaliteten på våra hundar och var så snäll och mild och ett stort tack till alla våra vänner för att heja på oss och naturligtvis till Yvonne Sjödin för att ha tagit det fotot!

27 maj 2019

Tim och jag begav oss under förra torsdagen uppmot Piteå, med siktet inställt på den nationella hundutställningen. Jag skulle även vara kursledare för en ringträning som kennelklubben arrangerade. 10 timmars bilfärd senare så anlände vi till Stina & Pär Erikssons hem där vi skulle sova, vi kan inte nog tacka för den gästfrihet vi upplevt! 
Innan ringträningen på fredagen så passade vi även på att besöka Tims styvfars familj, så härliga människor och så välkomnande! 

Utställningen hölls på lördagen i Sjulnäs. Domare för dagen var spetsspecialist Elisabeth Spillman, kennel Noble Art Pomeranians! Först ut ur våra fyra hundar var vår Kleinspitz Stand Ups Blozzom "Tuss" som blev BIR och fick sitt första CERT! Tuss är uppfödd av Gurli Sandberg! Sedan hade vi Mittelspitz, Tim visade Inedmas Darth Vader "Dart" som blev trea i unghundsklassen med CK. Tim visade Dart så fint och jag är så stolt över dem båda! Jag visade Inedmas Light Of O'Såfina "Grace", även hon i unghundsklassen men för tikar, som hon placerad sig som tvåa i med CK och slutade dagen genom att bli fjärde bästa tik. Tim fick visa Grace i den bästa tik konkurrensen! Vi hade också anmält Blackbagheera's Flaming Star "Phoebe". Jag var inte säker på om jag skulle visa henne, men i sista sekundet bestämde jag mig för att försöka. Hon slutade dagen genom att bli BIM med sitt första CERT! Jag är ännu mållös ... Phoebe är uppfödd av Tanja Luiro-Juntunen. BIR blev vår kära vän Stina Eriksson med sin MultiCH Lapintähti Äxönhero, stora grattis! Så välförtjänt! Tack så mycket till domaren Elisabeth Spillman som såg kvaliteten på våra hundar och vara så snäll och mild!

21 april 2019

Gårdagen var väl spenderad med underbara vänner och det var dags för Svensk Vinnare 2019! Dagens stjärna var veterantiken , CH & W Stand Ups Lili Marlene, hon blev inte bara bästa veteran, hon visade sig hela vägen till BIM. Det innebär att hon har två nya titlar, Svensk Veteranvinnare 2019 och Svensk Vinnare 2019! Stort grattis till Gunilla Hagman, ägare till Smilla och tack för att du fortfarande låter mig visa henne! Även ett stora grattis till Gurli Sandberg, min mentor, extra mormor och vän som fött upp denna underbara tik!
Vårt största tack till domaren Arvid Göransson som uppskatta vårt lilla fyrverkeri! Också ett stort tack till alla våra vänner som stöttade och jublade för oss idag! Våra hundars resultat hittar ni under Resultat


Jag hade äran att visa flera hundar förutom vår egen och här är dessa resultat;

~ Kleinspitz ~
MultiCH & W Solvargens Be My Number One, var tredje bästa hane, ägare Susanne Wendell
~ Mittelspitz ~
MultiCH Lapintähti Äxönhero, var tredje bästa hane med CACIB, ägare Stina Eriksson

11 juni 2018

Det här är en av de ovanliga tillfällena när jag faktiskt är mållös ...
Vi hade vår officiella rasspecial igår i Leksand. Vi hade anmält fyra hundar men vi visade bara tre men resultaten var så underbara!

Inedmas Darth Vader vann juniorklassen med CK, han blev inte placerad i bästa hane men fick fortfarande R-CERT! Han visades av Tim!

MultiCh Stand Ups Hjuliano blev 4:e bästa hane, BIR Veteran, BIS Veteran och slutligen BIS-R! Galen känsla! Jag har sagt att detta skulle vara Hjulles sista utställning och vilket sätt att avsluta sin "karriär" på! Så glad att min mamma var med oss idag för att se hennes "pojke" visa alla att han fortfarande har det!

Inedmas Light Of O'Såfina fick Excellent och placerade sig som tvåa i juniorklassen, den här lilla tjejen imponerar alltid på mig! En väldigt varm men underbar dag med vänner och familj, grattis till alla vinnare och tack till alla våra hundar för att presterade och uppträde så bra!

9 april 2018

Gårdagen var verkligen underbar, vi tillbringade den med familj och vänner på en inofficiell utställning arrangerad av Östergötlands Kennel Klubb, vi hade anmält vår lilla Grace (Inedmas Light Of O'Såfina) och hennes två bröder Dart (Inedmas Darth Vader) & Spot (Inedmas Luke Skywalker). 
Spots ägare / Tims far Johan liksom Tim syskon Amanda & Adam var med oss, vilket var underbart!


Tim fick visa Dart och jag visade Spot. Dart vann bästa valp och fick ett HP medan Spot behöver lite mer ringträning innan han kan nå de högre valörerna! Men han var duktig med tanke på att det var hans första gång! Jag är SUPER stolt över Tim & Dart som sammarbetade så bra! Grace var på gång och vann Bästa Valp för domare Andreas Lantz, Kennel Cavanzas och sedan BIG Valp även detta för Herr Lantz! I tävlingen om BIS-valp visade Grace sina små tassar för domare Johan Sandström, Kennel Sandstaff! Lilla Gracey avslutade genom att bli BEST IN SHOW-3 Valp! Tack till domarna för att uppskatta våra hundar, tack också till alla de trevliga människor som vi träffade!

31 mars 2018

Glad Påsk!
Idag är det påskafton, vi på Inedmas tar det lugnt hemma och fortsätter med packningen. Vi ska nämligen flytta tillbaka till Dalarna, väldigt blandade känslor över detta... 

Annars händer det inte så mycket, vi ska på utställning i Mjölby nästa helg. Det är Östergötlands Kennelklubb som har sin inofficiella utställning, vi ska ha med oss Grace & Dart och sedan kommer även Spot (I. Luke Skywalker). Helgen efter det så beger vi oss till Finland på utställning!

En liten snabb uppdatering med vad som händer, eftersom vi flyttar så får valpar stå tillbaka denna sommar. Hade hoppats på en kull men tiden måste passa! 

Tills nästa gång!

/ Daniel

28 januari 2018

Snö, slask, regn och solsken. Så har vår vecka sett ut i Norrköping, uppe i Dalarna var det dock snö! Tim, jag och alla hundar åkte upp till Dalarna under fredagen. Dels för att ställa ut valparna på en inofficiell utställning med även då min syster idag söndag reste iväg till Thailand! 

Ett känslosamt avsked minst sagt, jag har ju rest en hel del inom norden men att åka så långt skulle jag nog inte våga mig på så nog är jag stolt över det mod hon har även om jag är orolig...

Nog om det, under lördagen så var vi då på utställning i Malung med Dart och Grace, det var meningen att lilla Milla också skulle vara med men då hon var nyopererad så fick hon stanna hemma. Hon hade fått lov att dra två valptänder som inte velat lossna och satt dumt till men hon var lika pigg och glad ändå över att träffa sina syskon! 

En trevlig utställningsdag med fina resultat för domare Elisabeth Spillman, ni hittar valparnas kritiker under deras respektive resultat sida! 

/ Daniel

4 januari 2018

Då var det dags igen, sist jag skrev hade Phoebe precis fått sina valpar och även om jag uppdaterat hemsidan med bilder så var det länge sedan jag skrev något. 

Julen har kommit och gått, vi på Inedmas Kennel firade på tre olika ställen och alla hundar skötte sig riktigt bra, sist jag skrev så hade vi fyra valpar hemma och nu har vi plötsligt bara två? 
Inedmas Luke Skywalker och Princess Leia har flyttat till sina egna familjer även om dessa även är våra familjer. 

Luke Skywalker som kallas Spot har flyttat till Tims pappa och lillebror. 
Princess Leia som nu mer kallas Milla har flyttat till mina föräldrar, lillasyster och hennes egna pappa Hjulle! 

I skrivande stund så gör vi oss iordning för MY DOG - Göteborg, vi ska inte ställa ut men jag ska dela ut priser under lördagen! 

Allt gott tills nästa gång!
/ Daniel

26 juli 2017

Natten till den 22 juli så födde Phoebe sina valpar, allt gick bra och hela valpningen var klar inom en timme. Det blev fyra valpar, två hanar & två tikar.

Phoebe och valparna mår bra och Phoebe är en fantastisk mor!

14 juli 2017

Tiden flyger iväg och med bara en vecka kvar tills den beräknade födseln av Phoebes valpar så är vi i full gång med de sista förberedelserna! Phoebe har också hunnit fylla två år!

Ändock så hann vi med att åka till Tvååker på utställning med Hjulle, då Hjulle bor med mina föräldrar kändes det relativt lugnt att åka. Vi vill ju inte ha hem någon sjukdom från utställningen.

Vi fick även ner valplådan som förhoppningsvis snart kommer innehålla en digivande Phoebe med valpar, denna valplåda är densamma som Hjulle föddes i och även Hjulles mamma föddes i denna. Vi tackar självklart Gurli & Bengt för denna!


Allt gott tills vidare!
Daniel

23 juni 2017

Då har vi gått in i juni månad och är även snart i juli, högsommaren är påväg!
Något mer som är påväg är Inedmas första valpkull, via ultraljud är det nu bekräftat att Phoebe väntar valpar med Hjulle och de små väntas komma i slutet av juli!

Det är en skräckblandad förtjusning som infunnit sig i Norrköping, självklart är vi spända på att se vad som komma skall men även nervösa då detta är Phoebes första kull.

Vi kommer ev. leta efter en fodervärd till en tik ur denna kombination. Ni är hjärtligt välkomna att kontakta oss med frågor eller funderingar kring vår avel och även denna kull!

Allt gott!
Tim & Daniel

4 maj 2017

Nog är det tur att Facebook finns, där kan jag hitta allt som hänt sedan jag sist uppdaterade hemsidan haha!

I slutet av april åkte jag, Tim, Tuss & Phoebe upp till Dalarna. Vi sov hos Gurli & Bengt (Ztand Up's) för att dagen efter åka till Västerås för att visa Smilla. Smilla (CH Stand Up's Lili Marlene) Är Hjulles halvsyster och jag har fått chansen att visa henne flera gånger, denna gången blev hon BIM! Grattis till ägaren Gunilla & tack för jag får låna henne!

Veckan efter var det valborg och den spenderades hemma hos oss med Tims föräldrar, de följde sedan med oss till Motala där vi visade Tuss på en inoff, hennes resultat är inlagda så kolla gärna där!
Tuss ja... Vi skulle ju kolla om hennes patella, tycker jag tjatat nog om det men när vi äntligen fått tid, ja då är hon skendräktig! Så vi väntar återigen men i slutet av Maj bör det vara okej!
Hane är bestämd om det blir så att vi ska para henne!

Allt gott så länge!
Daniel 

15 april 2017

Glad Påsk allesamans!

Inte mycket har hänt här, vi väntar fortfarande på att Phoebe ska börja löpa. Den som väntar på något gott!

Tuss ska med oss på en inofficiell utställning i början av Maj, hon är så sparsamt utställd och sällan ställd utav mig eller Tim så hon ligger i träning. Nu är även tid bokad för hennes patellaundersökning!

Allt gott!
Daniel

13 mars 2017

För en gångs skull är jag faktiskt mållös ...
Eftersom varken Phoebe eller Tuss är i bästa pälsar så hade jag beslutat att anmäla Hjulle till den nationella utställning i Strängnäs som arrangerades av Svenska Spets och Urhundsklubben. Domare var välkända och högt respekterade Torbjörn Skaar.
Hjulle var super glad och visade upp sig  otroligt bra och det lönat sig!
C.I.B FI UCH NO V-12 NO V-15 NORD UCH SE V-13 Stand Up s Hjuliano blev BIR och senare BEST IN SHOW-3! glad och stolt över min svarta prins!
Tack mycket mina underbara vänner Stina, Anette, Annica, Anna & Lene för härlig kamratskap, foton och en trevlig dag!
Tack Gurli för denna vackra pojke, och mina föräldrar Britt-Marie och Jan Persson för att vi  fått låna Hjulle för två hela veckor! ❤️
Tack till domaren som uppskattade Hjulle!
Men det största tacket måste gå ut till min vackra pojke, kärleksfull och glad!

10 mars 2017

Nyss skrev jag att det snart är jul och nu skriver jag att det snart är vår!
En sak som dock är lika som förra gången är att vi har Hjulle på besök, han är här då vi ska på utställning i helgen! Strängnäs internationella som pågår i tre dagar, ev ska jag dit två av dagarna men Hjulle ställs bara en.

Sedan jag skrev sist så har Tuss både börjat och gått ur löpet, Phoebe väntar vi ännu på...
Då Tuss löpt så har vi ännu inte kollat om hennes patella men den som väntar på något gott brukar man säga!

25 november 2016

Snart är det jul, även fast det inte märks utomhus...
I Dalarna har de fullt med snö, där är en av anledningarna till att jag saknar Dalarna. Ja sen såklart familjen, vännerna och Hjulle!

Dock så har vi förmånen att ha Hjulle på besök en hel vecka, känns skönt att få ha honom nära igen! Anledningen till att han är här är att vi ska på utställning imorgon lördag, och med vi menar jag såväl Hjulle, Phoebe som Tuss! En liten inoff bara för skojs skull uppe i Eskilstuna, efter den så kommer mina föräldrar och hämtar hem Hjulle igen...

Jag, Phoebe och min pappa åkte till Norge under förra söndagen för att ställa på Dogs4All, vilket är Norges största utställning. Phoebe gick i juniorklass och förhoppningarna fanns ju på en titel. Tyvärr blev det inte så och jag var minst sagt besviken men Phoebe skötte sig så bra och vi hade kul i ringen! Mer kan jag inte kräva! Phoebes resultat från Norge är inlagt tillsamans med hennes kritik!

Ha det så bra tills nästa gång!
Daniel

5 november 2016

Då har hösten kommit, kallare & mörkare ute...
Tur att man har hundarna att krypa upp i soffan med!

Dagen har spenderats i Dalarna, Phoebe gjorde debut på rallylydnadsplanen! Vi behöver nog dock träna lite mer men det var en upplevelse, väldigt olik utställningar på både gott och ont!

Nytt är även att Stand Up's Blozzom "Tuss" numera är i min och Tims ägo då vi skrivit över henne från Pernilla! Tusen tack Pernilla för denna möjlighet!

Om man kollar Tuss profil här på hemsidan så kan man se att hon är kollad en gång för patella och då med resultatet 0/1 dock planerar vi att kolla om henne vid årsskiftet!

/ Daniel

10 september 2016

Då har jag, Tim och Phoebe flyttat till Östergötland närmare bestämt Norrköping. Hjulle bor kvar hos mina föräldrar men ingår fortfarande i kenneln och står till förfogande för avel. 

Vi ska ögonlysa Phoebe vid månadsskiftet då detta blev förskjutet pga flytt och jobb. Phoebe har även börjat löpa för andra gången, därför får utställningar stå tillbaka ett tag för att se hur hennes päls klarar detta.

Utöver allt detta så ska jag döma juniorhandlingen i Sundsvall hos Västernorrlands kennelklubb på deras internationella utställning den 15-16 oktober, något jag ser mycket framemot!

11 april 2016

Idag har Phoebe påbörjat allmänlydnads kurs steg 1, hon hade inte chansen att gå någon valpkurs då hon kom till Sverige väldigt sent förra året.

Första kurstillfället gick helt okej och detta kommer vi fortsätta med 7 veckor framåt!

Utöver det så är hon nu även anmäld till Lidköpings utställningen den 8 maj.

Då är den nya hemsidan upplagd och det är denna jag nu kommer uppdatera.

Välkomna!