11 juni 2018

Det här är en av de ovanliga tillfällena när jag faktiskt är mållös ...
Vi hade vår officiella rasspecial igår i Leksand. Vi hade anmält fyra hundar men vi visade bara tre men resultaten var så underbara!

Inedmas Darth Vader vann juniorklassen med CK, han blev inte placerad i bästa hane men fick fortfarande R-CERT! Han visades av Tim!

MultiCh Stand Ups Hjuliano blev 4:e bästa hane, BIR Veteran, BIS Veteran och slutligen BIS-R! Galen känsla! Jag har sagt att detta skulle vara Hjulles sista utställning och vilket sätt att avsluta sin "karriär" på! Så glad att min mamma var med oss idag för att se hennes "pojke" visa alla att han fortfarande har det!

Inedmas Light Of O'Såfina fick Excellent och placerade sig som tvåa i juniorklassen, den här lilla tjejen imponerar alltid på mig! En väldigt varm men underbar dag med vänner och familj, grattis till alla vinnare och tack till alla våra hundar för att presterade och uppträde så bra!

9 april 2018

Gårdagen var verkligen underbar, vi tillbringade den med familj och vänner på en inofficiell utställning arrangerad av Östergötlands Kennel Klubb, vi hade anmält vår lilla Grace (Inedmas Light Of O'Såfina) och hennes två bröder Dart (Inedmas Darth Vader) & Spot (Inedmas Luke Skywalker). 
Spots ägare / Tims far Johan liksom Tim syskon Amanda & Adam var med oss, vilket var underbart!


Tim fick visa Dart och jag visade Spot. Dart vann bästa valp och fick ett HP medan Spot behöver lite mer ringträning innan han kan nå de högre valörerna! Men han var duktig med tanke på att det var hans första gång! Jag är SUPER stolt över Tim & Dart som sammarbetade så bra! Grace var på gång och vann Bästa Valp för domare Andreas Lantz, Kennel Cavanzas och sedan BIG Valp även detta för Herr Lantz! I tävlingen om BIS-valp visade Grace sina små tassar för domare Johan Sandström, Kennel Sandstaff! Lilla Gracey avslutade genom att bli BEST IN SHOW-3 Valp! Tack till domarna för att uppskatta våra hundar, tack också till alla de trevliga människor som vi träffade!

31 mars 2018

Glad Påsk!
Idag är det påskafton, vi på Inedmas tar det lugnt hemma och fortsätter med packningen. Vi ska nämligen flytta tillbaka till Dalarna, väldigt blandade känslor över detta... 

Annars händer det inte så mycket, vi ska på utställning i Mjölby nästa helg. Det är Östergötlands Kennelklubb som har sin inofficiella utställning, vi ska ha med oss Grace & Dart och sedan kommer även Spot (I. Luke Skywalker). Helgen efter det så beger vi oss till Finland på utställning!

En liten snabb uppdatering med vad som händer, eftersom vi flyttar så får valpar stå tillbaka denna sommar. Hade hoppats på en kull men tiden måste passa! Vi har även beslutat att inte ta någon kull på Tuss, väldigt tråkigt men alla hundar behöver inte ha valpar! 

Tills nästa gång!

/ Daniel

28 januari 2018

Snö, slask, regn och solsken. Så har vår vecka sett ut i Norrköping, uppe i Dalarna var det dock snö! Tim, jag och alla hundar åkte upp till Dalarna under fredagen. Dels för att ställa ut valparna på en inofficiell utställning med även då min syster idag söndag reste iväg till Thailand! 

Ett känslosamt avsked minst sagt, jag har ju rest en hel del inom norden men att åka så långt skulle jag nog inte våga mig på så nog är jag stolt över det mod hon har även om jag är orolig...

Nog om det, under lördagen så var vi då på utställning i Malung med Dart och Grace, det var meningen att lilla Milla också skulle vara med men då hon var nyopererad så fick hon stanna hemma. Hon hade fått lov att dra två valptänder som inte velat lossna och satt dumt till men hon var lika pigg och glad ändå över att träffa sina syskon! 

En trevlig utställningsdag med fina resultat för domare Elisabeth Spillman, ni hittar valparnas kritiker under deras respektive resultat sida! 

/ Daniel

4 januari 2018

Då var det dags igen, sist jag skrev hade Phoebe precis fått sina valpar och även om jag uppdaterat hemsidan med bilder så var det länge sedan jag skrev något. 

Julen har kommit och gått, vi på Inedmas Kennel firade på tre olika ställen och alla hundar skötte sig riktigt bra, sist jag skrev så hade vi fyra valpar hemma och nu har vi plötsligt bara två? 
Inedmas Luke Skywalker och Princess Leia har flyttat till sina egna familjer även om dessa även är våra familjer. 

Luke Skywalker som kallas Spot har flyttat till Tims pappa och lillebror. 
Princess Leia som nu mer kallas Milla har flyttat till mina föräldrar, lillasyster och hennes egna pappa Hjulle! 

I skrivande stund så gör vi oss iordning för MY DOG - Göteborg, vi ska inte ställa ut men jag ska dela ut priser under lördagen! 

Allt gott tills nästa gång!
/ Daniel

26 juli 2017

Natten till den 22 juli så födde Phoebe sina valpar, allt gick bra och hela valpningen var klar inom en timme. Det blev fyra valpar, två hanar & två tikar.

Phoebe och valparna mår bra och Phoebe är en fantastisk mor!

14 juli 2017

Tiden flyger iväg och med bara en vecka kvar tills den beräknade födseln av Phoebes valpar så är vi i full gång med de sista förberedelserna! Phoebe har också hunnit fylla två år!

Ändock så hann vi med att åka till Tvååker på utställning med Hjulle, då Hjulle bor med mina föräldrar kändes det relativt lugnt att åka. Vi vill ju inte ha hem någon sjukdom från utställningen.

Vi fick även ner valplådan som förhoppningsvis snart kommer innehålla en digivande Phoebe med valpar, denna valplåda är densamma som Hjulle föddes i och även Hjulles mamma föddes i denna. Vi tackar självklart Gurli & Bengt för denna!


Allt gott tills vidare!
Daniel

23 juni 2017

Då har vi gått in i juni månad och är även snart i juli, högsommaren är påväg!
Något mer som är påväg är Inedmas första valpkull, via ultraljud är det nu bekräftat att Phoebe väntar valpar med Hjulle och de små väntas komma i slutet av juli!

Det är en skräckblandad förtjusning som infunnit sig i Norrköping, självklart är vi spända på att se vad som komma skall men även nervösa då detta är Phoebes första kull.

Vi kommer ev. leta efter en fodervärd till en tik ur denna kombination. Ni är hjärtligt välkomna att kontakta oss med frågor eller funderingar kring vår avel och även denna kull!

Allt gott!
Tim & Daniel

4 maj 2017

Nog är det tur att Facebook finns, där kan jag hitta allt som hänt sedan jag sist uppdaterade hemsidan haha!

I slutet av april åkte jag, Tim, Tuss & Phoebe upp till Dalarna. Vi sov hos Gurli & Bengt (Ztand Up's) för att dagen efter åka till Västerås för att visa Smilla. Smilla (CH Stand Up's Lili Marlene) Är Hjulles halvsyster och jag har fått chansen att visa henne flera gånger, denna gången blev hon BIM! Grattis till ägaren Gunilla & tack för jag får låna henne!

Veckan efter var det valborg och den spenderades hemma hos oss med Tims föräldrar, de följde sedan med oss till Motala där vi visade Tuss på en inoff, hennes resultat är inlagda så kolla gärna där!
Tuss ja... Vi skulle ju kolla om hennes patella, tycker jag tjatat nog om det men när vi äntligen fått tid, ja då är hon skendräktig! Så vi väntar återigen men i slutet av Maj bör det vara okej!
Hane är bestämd om det blir så att vi ska para henne!

Allt gott så länge!
Daniel 

15 april 2017

Glad Påsk allesamans!

Inte mycket har hänt här, vi väntar fortfarande på att Phoebe ska börja löpa. Den som väntar på något gott!

Tuss ska med oss på en inofficiell utställning i början av Maj, hon är så sparsamt utställd och sällan ställd utav mig eller Tim så hon ligger i träning. Nu är även tid bokad för hennes patellaundersökning!

Allt gott!
Daniel

13 mars 2017

För en gångs skull är jag faktiskt mållös ...
Eftersom varken Phoebe eller Tuss är i bästa pälsar så hade jag beslutat att anmäla Hjulle till den nationella utställning i Strängnäs som arrangerades av Svenska Spets och Urhundsklubben. Domare var välkända och högt respekterade Torbjörn Skaar.
Hjulle var super glad och visade upp sig  otroligt bra och det lönat sig!
C.I.B FI UCH NO V-12 NO V-15 NORD UCH SE V-13 Stand Up s Hjuliano blev BIR och senare BEST IN SHOW-3! glad och stolt över min svarta prins!
Tack mycket mina underbara vänner Stina, Anette, Annica, Anna & Lene för härlig kamratskap, foton och en trevlig dag!
Tack Gurli för denna vackra pojke, och mina föräldrar Britt-Marie och Jan Persson för att vi  fått låna Hjulle för två hela veckor! ❤️
Tack till domaren som uppskattade Hjulle!
Men det största tacket måste gå ut till min vackra pojke, kärleksfull och glad!

10 mars 2017

Nyss skrev jag att det snart är jul och nu skriver jag att det snart är vår!
En sak som dock är lika som förra gången är att vi har Hjulle på besök, han är här då vi ska på utställning i helgen! Strängnäs internationella som pågår i tre dagar, ev ska jag dit två av dagarna men Hjulle ställs bara en.

Sedan jag skrev sist så har Tuss både börjat och gått ur löpet, Phoebe väntar vi ännu på...
Då Tuss löpt så har vi ännu inte kollat om hennes patella men den som väntar på något gott brukar man säga!

25 november 2016

Snart är det jul, även fast det inte märks utomhus...
I Dalarna har de fullt med snö, där är en av anledningarna till att jag saknar Dalarna. Ja sen såklart familjen, vännerna och Hjulle!

Dock så har vi förmånen att ha Hjulle på besök en hel vecka, känns skönt att få ha honom nära igen! Anledningen till att han är här är att vi ska på utställning imorgon lördag, och med vi menar jag såväl Hjulle, Phoebe som Tuss! En liten inoff bara för skojs skull uppe i Eskilstuna, efter den så kommer mina föräldrar och hämtar hem Hjulle igen...

Jag, Phoebe och min pappa åkte till Norge under förra söndagen för att ställa på Dogs4All, vilket är Norges största utställning. Phoebe gick i juniorklass och förhoppningarna fanns ju på en titel. Tyvärr blev det inte så och jag var minst sagt besviken men Phoebe skötte sig så bra och vi hade kul i ringen! Mer kan jag inte kräva! Phoebes resultat från Norge är inlagt tillsamans med hennes kritik!

Ha det så bra tills nästa gång!
Daniel

5 november 2016

Då har hösten kommit, kallare & mörkare ute...
Tur att man har hundarna att krypa upp i soffan med!

Dagen har spenderats i Dalarna, Phoebe gjorde debut på rallylydnadsplanen! Vi behöver nog dock träna lite mer men det var en upplevelse, väldigt olik utställningar på både gott och ont!

Nytt är även att Stand Up's Blozzom "Tuss" numera är i min och Tims ägo då vi skrivit över henne från Pernilla! Tusen tack Pernilla för denna möjlighet!

Om man kollar Tuss profil här på hemsidan så kan man se att hon är kollad en gång för patella och då med resultatet 0/1 dock planerar vi att kolla om henne vid årsskiftet!

/ Daniel

10 september 2016

Då har jag, Tim och Phoebe flyttat till Östergötland närmare bestämt Norrköping. Hjulle bor kvar hos mina föräldrar men ingår fortfarande i kenneln och står till förfogande för avel. 

Vi ska ögonlysa Phoebe vid månadsskiftet då detta blev förskjutet pga flytt och jobb. Phoebe har även börjat löpa för andra gången, därför får utställningar stå tillbaka ett tag för att se hur hennes päls klarar detta.

Utöver allt detta så ska jag döma juniorhandlingen i Sundsvall hos Västernorrlands kennelklubb på deras internationella utställning den 15-16 oktober, något jag ser mycket framemot!

11 april 2016

Idag har Phoebe påbörjat allmänlydnads kurs steg 1, hon hade inte chansen att gå någon valpkurs då hon kom till Sverige väldigt sent förra året.

Första kurstillfället gick helt okej och detta kommer vi fortsätta med 7 veckor framåt!

Utöver det så är hon nu även anmäld till Lidköpings utställningen den 8 maj.

Då är den nya hemsidan upplagd och det är denna jag nu kommer uppdatera.

Välkomna!