Om oss

Vi heter Daniel Hollanti Persson & Tim Hollanti Ohlsson. Tillsammans har vi Kennel Inedmas. Vi är bosatta i den lilla orten Grängesberg som ligger i södra Dalarna. Vårt hus ligger rakt över vägen från skogen där våra hundar får sina promenader. Tomten är inhägnad för att hundarna ska få springa fritt emellan promenader och andra aktiviteter. 

Den första kontakten med rasen Mittelspitz skedde 2010, Daniels familj köpte samma år den första Mitteln - MultiCH&W Stand Ups Hjuliano. 
Tims familj hade istället Samojed, en ras som ännu ligger Tim varmt om hjärtat.
Den första gemensamma mitteln köptes in 2015 från kennel Blackbagheera's i Finland. Blackbagheera's Flaming Star blev vår stamtik då vi 2017 välkomnade den första kullen under Inedmas-prefixet. 

Klein har funnits i kenneln sedan 2016.

Både Daniel & Tim har genomfört flertalet utbildningar inom såväl avel, genetik, anatomi, utställningsverksamhet samt utfodring och juridik.

I dagsläget har kenneln haft sex kullar, fem med Mittelspitz och en Kleinspitz. Vi har endast kullar när det passar i tiden och när vi finner en kombination spännande & därigenom själva vill behålla en eller flera valpar inom kenneln.
En hund från vår uppfödning skall vara en allroundhund. En pigg och glad kamrat med viftande svans och vänligt men ändock självständigt temperament. De skall vara friska och sunda samt vackra att titta på. Båda raserna ska fungera såväl i skogen som på utställning och givetvis i vardagen! De ska bjuda in till påhittiga lekar men ska även kunna gå ner i varv och slappna av i sin egna lilla vrå dock med ett halvt öga öppet. 

Vi har valt att prioritera hundutställning som tävlingsform. Detta för att hinna med såväl jobb som familj men även för att det för oss är en trevlig tävlingsform. Daniel är sedan 2017 utbildad handlingdomare och dömer både handlingtävlingar och inofficiella utställningar.